Andra skapande aktiviteter

Visst är det underbart att ta kameran och bege sig ut i naturen? Kanske man kan lyckas fånga just den vackraste soluppgången av alla eller fullmånen man alltid drömt om. Kanske man föredrar att fånga människor på bild och då är det en skön känsla att fånga en min eller ett leende som beskriver och återger en känsla till andra. Att kunna skapa och förmedla känslor är en gåva.

Testa på att måla

Det finns andra sätt att skapa och förmedla din tankar och bilder än genom fotografi. Många är duktiga på att måla och hur underbart är det inte att stå och se på en vacker akvarell eller tänka sig in i konstnärens tankar och syften när man observerar en abstrakt målning. Även att måla är att skapa och med färger kan man förmedla många känslor, tankar eller åsikter. Om du tycker att det är svårt att börja eller ta sig vidare i måleriet, varför inte registrera dig på en målarkurs? Folkuniversitet har en rad målarkurser i olika grader och omfattningar som du kan kika på.

Börja skriva

Samma mål kan man förstås nå genom att skriva. Skriv ner dina dikter eller berättelser och låta andra ta del av ditt verk. Kanske du har intressanta upplevelser som du vill dela av dig med eller så kanske du sitter på en massa fakta som du tycker att andra ska få veta. I dag är det lättare att ge ut sina alster publikt än förr. Du behöver faktiskt inte bli antagen av ett förlag på ett konventionellt vis, gör din egen bok och ge ut under eget förlag via bokförlaget Vulkan istället.

Varför inte kombinera skrivandet med målandet eller fotograferandet? Ge ut en fotobok där du beskriver dina bilder, och vad som hände när du tog dem. Eller illustrera din egen novell- eller diktsamling. För den kreative är möjligheterna många.

This entry was posted in Tips. Bookmark the permalink.