Lukta gott vid fotograferingen

Här tänkte jag göra ett kort inlägg om dofter och hur dessa kan vara relevanta även under ett fotograferingstillfälle. Det kan låta som en långsökt koppling att dra, men häng med så kanske du blir förvånad. Har aldrig varit någon parfym-människa själv men det väckte ändå ett intresse. Det var bara att söka kopplingen mellan bra bild och tilltalande doft.

Varför det är viktigt att lukta gott under en fotosession

Forskning på oss människor har visat att vi underskattar vårt luktsinne jämfört med de andra fyra sinnena. Dofters påverkan på vårt intryck av ett en plats är ett välkänt faktum bland inredningsdesigners. Spana till exempel in dessa välkända (och välklädda) profilers studier om saken. Men vad händer senare? När du inte är i fysisk kontakt med bilden? Inte doftar väl ett foto?

Nej, det må så vara. Däremot har modellens utstrålning en oerhörd påverkan på hur bilden artar sig. Under en plåtning ska modellen utstråla lugn, självförtroende och vara medveten om kamerans vinklar.

Allt detta påverkas, ibland omedvetet, av dofter som associeras till olika känslor. Vilken känsla det handlar om kan variera, därför vill jag även passa på att tipsa om en butik på nätet. Sök online efter ett utbud av parfymer för varje tillfälle, och för varenda individ.

This entry was posted in Foto, Tips. Bookmark the permalink.