Tips för att ta de bästa bilderna

Du behöver inte vara en proffsfotograf med bästa utrustningen för att ta fina kort. Med rätt knep och kunskaper kan du skryta på sociala medier om ögonblicken du lyckas fånga. 

Byt vinkel

Testa att byt vinkel när du tar ett kort. Istället för att ta ett kort rätt fram i ansiktshöjd, kan du sätta dig på huk och vinkla upp kameran. Med grodperspektiv tar du bättre bilder av blommor, barn och bilar.

Appar

Det finns gott om kameraappar till telefonen som ger olika effekter och nya vinklar. Det finns också integrerade funktioner i sociala medierappar såsom Instagram. Du kan lägga på filter eller styra ljusstyrkan.

Andra kameror

Eller så väljer du bort mobilen och lär dig ta kort och med annan utrustning. En GoPro ger dig läckra filmer som du kan skapa stillbilder från, du kan fånga ett förbipasserande ögonblick under en cykeltur eller när du testar att hoppa fallskärm!

Drönare kan också filma och ta bilder, men här måste du vara medveten om reglerna för drönare och träna lite. Det tar ett tag innan du lär dig att hålla drönaren tillräckligt stilla för att ta ett bra foto.

Redigering

Med enkla redigeringsknep och gratisprogram kan du omvandla ett tråkigt foto på en äng till ett levande ögonblick. När du lär dig skuggning och hur du kan sammanfoga flera bilder med hjälp av lager kan ängen hamna på en annan planet!

This entry was posted in Foto, Kamerateknik, Tips. Bookmark the permalink.