Fotografera under semestern

Bilder från semestern kan väl få vem som helst att drömma sig tillbaka. Men att komma ihåg att ta fram kameran för att fota vid de rätta tillfällena kan vara svårare.

Oavsett hur och var du valt att semestra i år vill vi nog alla kunna drömma oss tillbaka till sommarens alla härliga minnen när höststormarna kryper närmare. Magiska bilder tagna under ljusa sommarnätter, lugna mornar med en kaffe på altanen eller en solnedgång över en stilla sjö.

Glöm inte att fotografera några närbilder på det vackert dukade bordet eller en porträttbild där du vågat gå riktigt nära. Föreviga händelser som när kompisen ville få det bekvämt på resan och tog med sig en skön och bekväm madrass runt hela Sverige. Eller när himlen öppnade sig precis när alla gäster anlänt till din trädgårdsfest.

Använd lätt utrustning

Det bästa sättet att få många bra bilder på semestern brukar vara att ha en kamera som du orkar bära med dig överallt, så att den alltid finns nära till hands. Att bekanta dig med din kamera redan innan semestern brukar vara bra. Om du på förhand vet vilka olika inställningar du har möjlighet att använda är det lättare att hinna fånga ögonblicket.

Att ta många bilder ger dig möjligheten att välja ut guldkornen när du kommer hem.

This entry was posted in Foto, Tips. Bookmark the permalink.