Fånga sommaren med fotografering

Sommaren är äntligen här och för dig som gillar att fotografera finns det massvis med spännande fototillfällen att ta till vara på. Idag ska vi därför titta närmare på några av de alternativ sommaren erbjuder.

Med sitt varma väder och långa ljusa nätter erbjuder sommaren massvis med fototillfällen om du vet var du ska leta. Men det är ofta det som är problemet. Var finns dessa platser? Detta beror så klart på var du bor och det är därför viktigt att du gör din research.

Det är därför bra om du i förväg åker runt lite kring dina hemtrakter. Det finns säkert många smultronställen som du inte upptäckt än. Ett tips är att ge sig ut med cykel och se om du kan hitta något av dessa ställen. Fördelen med cykel är att du kommer närmare naturen och det inte går lika snabbt som i en bil. Du hinner då se om du passerar en vacker plats.

Cykelkraft har ett brett utbud av cyklar om du inte har någon cykel. Hitta en som passar den typ av bilder du brukar ta. Fotar du mest stadsbilder behöver du ju inte en mountainbike men om du ofta fotar i naturen kan ju det tvärtom vara en riktigt god idé.

Det viktigaste är dock att du ger dig själv tid att ge dig ut. Planera in tider under semestern då du kan ge dig ut och prova din kamera. Våga misslyckas och bli inte missnöjd om det går dåligt. Lär dig istället av vad som gått fel och försök undvika det i fortsättningen. Lycka till!

This entry was posted in Foto. Bookmark the permalink.