De bästa bilderna för väggen

yellow tree leafs close-up in Fall season. Shallow depth of fiel

Att ta bilder som lämpar sig för utskrift för att sedan hamna i en snygg ram på väggen, i blickfånget, kan för många kännas svårt. Men har man lite kunskap om hur man tar en bra bild, så kanske en och annan bild hamnar där på väggen.

Egentligen spelar det inte så stor roll vilken typ av kamera du har, bara du använder den rätt. I takt med utvecklingen av kameran, har även mobilen tagit steget in bland kamerorna och kan ta bilder som absolut duger till utskrift. Det viktiga är att inte låta dom ligga kvar på något minne utan att faktiskt titta på dom och gärna framkalla och rama in på väggen. De bästa bilderna tar du med kameran du har med dig.

Tänk över ditt motiv, använda rätt bländare, vad fotograferar du och hur ser det ut runt om. Är bakgrunden och omgivningen rörig så hamnar inte fokus där det ska. En enkel bakgrund framhäver ditt motiv. Du kan stå nära motivet och zooma in för att komma ännu närmare. En bra riktlinje är att stå två steg från motivet för att inte bilden ska bli suddig. Närbilder ger ett oväntat djup där nya detaljer plötsligt kan uppdagas. Experimentera med olika inställningar och olika förutsättningar för att få fram de bästa bilderna.

This entry was posted in Foto. Bookmark the permalink.